2016. január 31., vasárnap

LUXUS PRÁGÁBAN BELVÁROSI 4* BEST WESTERN KINSKY - Jelenlegi ára: 39 990 Ft


Best Western Hotel Kinsky Garden****
Pihenés stilusosan Prágában / Csehország
3 nap / 2 éjszaka 2  személy részére büféreggelivel
Ajánlat
2 éjszaka 2 személy részére stilusosan berendezett kétágyas szobában
bőséges büféreggeli
üdvözlőital
WLAN a hotel teljes területén
dijmentes internet-sarok a hotelben
A licitált ár a fenti szolgáltatásokat foglalja magában, beleértve az adókat és az üdülőhelyi dijat is.   
Üdvözöljük a Hotel Kinsky Garden**** -ben
A Best Western Premier Hotel Kinsky Garden az elegáns  Mala Strana negyedben található, gyönyörű kilátással egy hatalmas parkra. Minden történelmi látványosság kis sétával elérhető, tömegközlekedés a hotel közvetlen közelében található.  Az eredetileg történelmi épület 1890-es évből 1997-ben teljeskörűen felújitották és vendégeinknek egy nyugodt, elegáns és egyedülá! lló légkört biztosit.  Több nyelven beszélő munkatársaink azon fáradoznak, hogy vendégeink minden kivánságát teljesitsék.
A vendégszobák különös figyelemmel lettek kialakitva:
mind a 62 szoba hangszigetelt ablakokkal, klimával, komfortos olasz bútorokkal, minibárral, SAT-TV-vel, telefonnal és hajszáritóval felszerelt.
A stilusosan berendezett hotel éttermében olasz, cseh és nemzetközi specialitásokkal kényeztetjük vendégeinket, reggel pedig a rendkivül változatos büféreggeli inditja jól a napot.
Szobák
A hotel 62 klimatizált, speciálisan hangszigetelt ablakkal rendelkezik.  
8 egyágyas, 48 kétágyas valamint 6 kétágyas szoba pótággyal található a szállodában,  az egyágyas szobák franciaággyal, a kétágyasok  Queen Size ágyakkal vagy két különálló ággyal felszereltek.
Minden szoba komfortos olasz berendezéssel rendelkezik, ezen kivül megtalálható minibá! r, szines tévé satellit programokkal, klima, hajszáritó! , wc, iróasztal, telefon és széf. Wi-fi csatlakozás minden szobában dijmentesen áll a vendégek rendelkezésére.
A legtöbb szoba ablaka a Kinsky kertre néz.
Étterem
 
Hotel-szerviz
A Kinsky Garden Hotel a következő szolgáltatásokat nyújtja:
24 órán át recepció több nyelven beszélő személyzettel, szobaszerviz, konferencialehetőség, pénzváltás, baby sitter,  ruhatisztitó.
A hotel teljes területen WIFI dijmentesen áll a vendégek rendelkezésére, valamint nyilvános gépek is rendelkezésre állnak.
 
Prágai látnivalók
 
A Szent György-bazilika és kolostor (Bazilika a klá? ter sv. Jiří)
A prágai Várban található Szent György-bazilika (920) egyike a legjelentősebb román stílusban épült prágai műemlékeknek.
Tippek:
Az itt található képzőművészeti gyűjtemény a XVI. század végétől a XVIII. sz. végéig született műkincse! ket mutatja be. A kiállítás a Nemzeti Galéria gondozásában áll.
A Bertramka
A klasszicista Bertramka villában (www. bertramka. com) lakott prágai látogatásai során Wolfgang Amadeus Mozart.
Érdekességek:
1787 őszén itt talált Mozart megfelelő alkotói körülményeket a Don Giovanni opera befejezéséhez.
Tippek:
Jelenleg állandó kiállítás látogatható itt - a W. A. Mozartnak és a villa egykori tulajdonosainak, a Du? ek házaspárnak szentelt múzeumban.
A trójai Botanikus Kert (Botanická zahrada v Tróji)
A Trója városrészben található Botanikus Kert (www. botgarden. cz) számos kültéri kiállítással büszkélkedhet. Ezek közé tartozik a lenyűgöző japán kert, a Törökország és Földközi-tenger flóráját bemutató rész, a szőlőhegy (borgyűjteménnyel), valamint mutatós virág-kollekciók hosszú sora, mindez kb. 70 ha területen.
Érdekességek:
2004-ben! nyitották meg a trójai botanikus kertben az egyedülálló Fata Morg! ana (Délibáb) trópusi üvegházat (www. fatamorgana. cz). A csaknem 2200 m2 alapterületen 3 rész kapott helyet - a félsivatagi, száraz rész; a trópusi esőerdő-rész; és az Andok, Fokváros, Tasmánia, vagy Új-Zéland vidékét idéző hűtött rész.
Prága ezzel egyike lett a világ azon kevés városának, amelyek rendelkeznek hűtött üvegházas kiállítással.
A Fekete-torony a prágai Várban (Černá vě? )
A Fekete-toronyPrága legrégebben - 1135-ben - épült tornya, a prágai Vár román stílusú erődítményének része. IV. Károly uralkodása idején ,, Arany-toronynak" nevezték, mivel kívülről vastagon aranyozott ólomlapok fedték.
A Fekete Istenanya háza (Dům u Černé Matky Bo? í)
A Fekete Istenanya háza a kubizmus ékes példája, az építészet és az alkalmazott művészet területén egyaránt.
Tippek:
Az épületben ma a Cseh Kubista Múzeum (www. ngprague. cz) állandó ki! állítása látogatható.
Az épület első emeletén érdemes elidőzni a stílszerűen kialakított Grand Café Orient kubista kávézóban (www. grandcafeorient. cz), amelyet nemrég az eredeti tervek alapján újítottak fel.
A Kőharangos ház (Dům u Kamenného zvonu)
Az Óváros téren található Kőharangos ház Prága legrégebbi gótikus emlékeinek egyike.
Tippek:
Tekintsük meg a Prágai Galériának az épületben található modern- és kortárs művészeti gyűjteményét.
A Szent Miklós-templom a Kisoldalon (Chrám sv. Mikulá? e na Malé straně)
A Szent Miklós jezsuita templom építése a XVIII. sz. közepén fejeződött be. A templom belső tere gazdagon kidolgozott geometriai alakzatokon alapszik. Barokk díszítést kapott. Külön figyelmet érdemel a Szent Miklós-templom tornya is.
Érdekességek:
A templom orgonáján játszott többször is Wolfgang Amadeus Mozart. Halálakor a Szent! Miklós-templomban tartott gyászmisén 4000 prágai vett részt.
A György-torony (Jindři? ská Vě? )
A XVI. sz. 70-es éveiben épült György-tornyot újonnan rekonstruálták (www. jindrisskavez. cz), a toronyban galéria és étterem is helyet kapott.
Érdekességek:
A toronyban 10 harangos harangjáték is található, amelyet a torony belsejéből érdemes hallgatni - ami egyedülállóvá teszi Európában.
Tippek:
A 6. emeleten érdemes meglátogatni a Prágai Tornyok Múzeumát. 120 toronyról találunk itt fényképeket és leírásokat.
A Jubileumi zsinagóga (Jubilejní Synagoga)
A Jubileumi zsinagóga a XX. század elején épült mór stílusban, az Újvárosban.
A Kampa
A Kampa nevű romantikus sziget ovális alakú központi teréről, festői házacskáiról és tájkép jellegű angolparkjáról híres. A Kisoldaltól a Kampát a Moldva holtága, a Čertovka választja el, ahol a felújított fa malomkereket érdemes megtekinteni.
Érdekességek: !
A házcsoportot, melynek házai között a Čertovka folydogál, Prágai Velencének nevezik.
A Károly-híd
A Károly-híd a világ legszebb hídjainak egyike, egyben a legrégebbi prágai híd. Csaknem 10 m széles és 516 m hosszú, 16 boltíven nyugszik.
Mindkét oldalán tornyok védik - az egyik oldalon az Óvárosi, a másik oldalon a két Kisoldali Torony.
A hidat díszítő 30 barokk szobor és szoborcsoport a XVIII. század elejéről származik. A szobrok szenteket, valamint történelmi- és bibliai alakokat ábrázolnak.
A Károly-híd az utcai művészek közkedvelt helye - festők, táncosok, pantomimesek alapították a ,, Károly-híd Művészeinek Egyesületét". (www. karluv-most. cz).
Érdekességek:
A híd alapkőletételének dátumát és idejét nem véletlenszerűen választották meg. A cseh dátumírásnak megfelelően (év, hónap, nap) ugyanis emelkedő, majd csökkenő számsort ! alkot, 9-es csúcsponttal (1357, 9. 7., 5: 31-kor).
Tippek: A Károly-hídról vetették a Moldvába 1393-ban Nepomuki János általános helynököt, mivel elutasította IV. Vencel cseh király követelését, hogy adja ki neki felesége, Zsófia gyónási titkát. Nepomuki Jánost a XVIII. század derekán avatták szentté.
A híd korlátján, ahonnan a vízbe taszították egy kisebb, öt csillaggal ellátott sárgaréz keresztet helyeztek el (Keresztelő Szent János szobra és a Szent Norbert, Vencel és Zsigmond szoborcsoport közé). A legenda szerint annak, aki úgy érinti meg a keresztet, hogy minden ujja egy-egy csillagot érint, teljesül egy titkos kívánsága. A Nepomuki Szent János szobron található domborművet is szokás megérinteni, hogy szerencsét hozzon.
A Szent Vitus-székesegyház (Katedrála Sv. Víta, Václava a Vojtěcha)
A prágai Várból kimagaslik a Szent Vitus-székesegyház, a legnagyobb és legfontosabb prágai katedrális, amely egyben a cseh állam val! lási szimbóluma is.
A jelenlegi gótikus katedrális már a harmadik templom ezen a helyen - először román stílusú rotunda állt itt, később pedig háromhajós bazilika. A gótikus katedrális építtetését 1344-ben kezdte meg IV. Károly. A munkálatok csaknem 600 éven át tartottak, a székesegyházat 1929-ben szentelték fel ünnepélyesen.
A királyi síremlék
A székesegyház főoltára előtt található a királyi mauzóleum, alatta pedig, a föld alatt, a királyi sírhely.
A Szent Vencel-kápolna
A székesegyház kultikus központja a gyönyörűen díszített Szent Vencel-kápolna, ahol Szent Vencelnek - a cseh állam patrónusának a sírja található.
Az istentiszteletek mellett itt koronázták meg a cseh királyokat és királynőket. Itt őrzik a csehkoronaékszereket is - a színaranyból készült, drágakövekkel és gyöngyökkel gazdagon díszített Szent Vencel-koronát (1346), a királyi jog! art és a birodalmi almát (XVI. sz. )
A Szent Vencel-korona
A Szent Vencel-korona 21-22 karátos aranyból készült, súlya csaknem 2, 5 kg, és 96 csiszolatlan drágakő díszíti. A cseh koronában található rubin a világ legnagyobb ékszerként felhasznált rubinja. A bolygó 9 legnagyobb zafírja közül 6 a Szent Vencel-koronában kapott helyet. A korona csúcsán zafírkereszt található, amelyben állítólag Krisztus töviskoronájának egyik tövise van elhelyezve.
Az ékszert IV. Károly, a Német-római Birodalom császára készíttette, cseh királlyá való koronázása alkalmából. A legenda szerint az, aki jogosulatlanul a fejére ülteti a koronát, meghal.
Tippek:
A katedrális tornyát körbejárhatják a látogatók, a körfolyosóról gyönyörű kilátás nyílik a székesegyházra, a prágai Várra és egész Prágára.
A Klementinum
A Klementinum (www. klementinum. cz) Prága második legnagyobb épületegyüttese a prágai Vár után. Az egykori jezsuita k! olostorban ma a Cseh Nemzeti Könyvtár található.
Érdekességek:
1722-ben építették fel itt az ún. Csillagvizsgáló-tornyot, amelyben 1775-ben kezdték meg - és a mai napig innen végzik - a meteorológiai és éghajlati megfigyelések feljegyzését.
A könyvtár egyik legértékesebb terme a Barokk könyvtárterem.
 
 
 
Best Western Premier
Hotel Kinsky Garden****
15000 Prag
Az utalvány 1 évig érvényes, szabad szobák függvényében. Kivéve: ünnepnapok (cseh és nemzetközi), kongresszusok idején valamint Szilveszterkor. Szabad helyekről csak a szálloda tud felvilágositást adni.
Érkezés naponta lehetséges!

Jelenlegi ára: 39 990 Ft
Az aukció vége: 2016-02-21 20:39 . LUXUS PRÁGÁBAN BELVÁROSI 4* BEST WESTERN KINSKY - Jelenlegi ára: 39 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése