2020. június 28., vasárnap

Panasonic DMC-TZ5 Digitális fényképezőgép - Jelenlegi ára: 9 000 Ft

Eladó egy használt Panasonic digitális fénylépezőgép. 2db saját akkuval. Töltő nélkül!
https: //pixinfo. com/cikkek/kiprobaltuk-panasonic-lumix-dmc-tz5/
Panasonic DMC-TZ5
A Panasonic örömmel mutatja be két új Lumix fényképezõ gépét, a 9, 1 megapixeles DMC-TZ5 és a 8, 1 megapixeles DMC-TZ4 modelleket. Mindkettõ 28 mm-es nagylátószögû, Leica DC objektívet tartalmaz 10x optikai zoommal (35 mm-es filmes megfelelõ je: 28-280 mm). A 28 mm-es nagylátószögû objektív ugyanabból a nézõ pontból nagyobb területet képes a képmezõ be foglalni, mint egy hagyományos 35 mm-es készülék, az erõ teljes 10-szeres optikai zoommal ugyanakkor igény szerint kinagyíthatja a távoli tárgyak részleteit is. A TZ5 és a TZ4 a „ TZ” sorozatra jellemzõ kompakt méretük és sokoldalúságuk alapján ideális utazáshoz és mindennapi felhasználásra egyaránt. A TZ5 vadonatúj funkciója a 720p HD filmfelvételek készítése, amely a közvetlen kimenet lehetõ ségével együtt lehetõ vé teszi, hogy elkészült videóit nagy felbontásban tekinthesse meg nagyképernyõ s HDTV-n a külön megvásárolható komponens kábel segítségével. * Mindkét készülék rendelkezik az Intelligens LCD funkcióval, amely a fényviszonyokat érzékelve 11 finom lépcsõ ben állítja be az LCD fényerejét, hogy a megjelenítés minden szituációban optimális legyen az újonnan kifejlesztett, nagyfelbontású képernyõ n – 460. 000 képpont, 7, 7 cm a TZ5, illetve 230. 000 képpont, 6, 4 cm a TZ4 esetében.
Az Intelligens Automata üzemmód a TZ5 és TZ4 esetében kibõ vül az Intelligens Expozíció funkcióval és a Digitális Vörösszemhatás Korrekcióval** a „ már megszokott” Mega O. I. S., Intelligens ISO-vezérlés, Intelligens Motívumprogram-választó, Arcfelismerõ és Gyors AF funkciók mellett. A Mega O. I. S. elnyomja a kézremegés hatását, az Intelligens ISO-vezérlés pedig a bemozdulás okozta életlenséget elõ zi meg. Az Intelligens Motívumprogram-választó beállítja a helyzetnek leginkább megfelelõ motívumprogramot, amelyet automatikusan választ ki a leggyakrabban alkalmazott felvételi módok, azaz a Portré, Tájkép, Makró, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép közül. Az Arcfelismerõ rendszer érzékeli az emberi arcok jelenlétét, és automatikusan rájuk állítja a fókuszt és hozzájuk igazítja az expozíciót.
Az újonnan beépített Intelligens Expozíció funkció képes rá, hogy a kép különbözõ területein egymástól eltérõ mértékben automatikusan módosítsa az ISO-beállítást. A módosítások célja, hogy az elkészült kép valóban olyan legyen, mint amilyennek azt szabad szemmel látjuk. Ennek megfelelõ en az ellenfény vagy a nem megfelelõ vakus megvilágítás miatt keletkezõ sötét képrészleteket világosítja (az expozíciós értéket növeli), míg a kép kiugróan fényes területeken alacsonyabbra állítja az expozíciót, így egyenlítve ki a kép sötét és világos részletei közötti különbségeket.
A Folyamatos AF rendszer segítségével a fényképezõ gép még az exponáló gomb félig történõ lenyomása elõ tt elkezd a témára fókuszálni, így minden adódó lehetõ ségbõ l a legjobb eredményt lehet kihozni, hiszen az élességállításhoz szükséges idõ minimálisra csökken. Végül, de nem utolsó sorban kell említenünk a vaku által okozott, nemkívánatos vörösszemeffektust, melynek automatikus digitális korrekciója a TZ5-tel lehetséges. **
Ha belépünk iA üzemmódba, az itt felsorolt, sokoldalú funkciók mind automatikusan mû ködnek, tehát anélkül fotózhatunk, hogy a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokon kellene gondolkodnunk. A körülményektõ l függetlenül élvezhetjük az egyszerû, problémamentes fotózás örömét, és megelégedettséggel nézhetjük vissza az elkészült gyönyörû felvételeket.
A nagy teljesítményû képfeldolgozó LSI a Venus Engine IV megjelenésével immár a negyedik generációba lépett, és továbbfejlesztett jelfeldolgozási rendszerével még jobb minõ ségû fényképeket biztosít. Az elkészült felvételekbõ l összeállított diavetítéshez most zenei kíséret is adható, így fényképeit hangulati aláfestéssel is megtekintheti, illetve bemutathatja.
A nagyteljesítményû, sokoldalú objektívvel felszerelt, és egyedülálló, egyszerû en használható funkciókat kompakt vázban biztosító új „ TZ” sorozatú fényképezõ gépek ideálisak utazáshoz. A rozsramentes acélborítású DMC-TZ5 ezüst, fekete, kék és barna színekben lesz kapható, míg a DMC-TZ4 ezüstben és feketében. ***
* A 720p HD (nagyfelbontású) filmfelvétel csak a DMC-TZ5 esetében.
**Digitális vörösszemhatás korrekció a DMC-TZ4 esetében nem érhetõ el.
*** A forgalmazott modellek és színek értékesítési területenként eltérõ ek lehetnek.
1. 28 mm-es nagylátószögû * Leica DC objektív 10x optikai zoommal és 9, 1 (TZ5) ill. 8, 1 megapixeles (TZ4) CCD kompakt vázban
A 9, 1 megapixeles DMC-TZ5 és a 8, 1 megapixeles DMC-TZ4 kompakt váza LEICA DC VARIO-ELMAR objektívet rejt 1-szeres optikai zoommal. A 11 lencsetag 9 csoportban foglal helyet, köztük egy ED (extra alacsony fényszórású) lencsével és 3 aszférikus lencsével, mely utóbbiak kiemelkedõ en vékony és kompakt kialakítást tesznek lehetõ vé. Az objektív kivételes optikai teljesítményt nyújt, és megfelel a Leica szigorú szabványainak. 28 mm-es nagylátószögû objektívvel gyerekjáték egy egész csoportról felvételt készíteni zárt térben, és dinamikus, nagylátószögû felvételt készíteni a szemünk elõ tt kitárulkozó tájról vagy nagyméretû épületekrõ l. A készülékek másik erõ ssége a méretüket meghazudtoló kivételesen magas 10-szeres optikai zoomtartomány. 3 megapixeles módban az Extra Optikai Zoom funkció ráadásul további nagyítást biztosít 16, 9x-re (TZ5) ill. 15, 9x-re (TZ4) növelve a zoom erejét, a CCD felületének középsõ részét alkalmazva. Ha ezt a funkciót a 4x digitális zoommal együtt alkalmazzuk, akkor a teljes nagyítási arány akár 67, 5x-re (TZ5) vagy 63, 8x-re (TZ4) is emelhetõ. Ez a nagyerejû zoom filmfelvételnél is alkalmazható.
A TZ5 mindhárom képarányban – 4: 3, 3: 2 és 16: 9 – képes 28-280 mm-es gyújtótávolság alkalmazására (35 mm ekvivalens érték), így bármilyen képkivágás mellett készíthet dinamikus, nagy kifejezõ erejû fotókat széles perspektívával. Az újonnan beépített Multi-Képarány üzemmód*** révén a gép képes a fényképet egyszerre mindhárom képarányban elkészíteni, így a felhasználó utólag kiválaszthatja a szituációnak leginkább megfelelõ változatot.
*35 mm-es filmes megfelelõ je: 28-280 mm*
**Amikor a képméret 3 megapixelre vagy nagyobb értékre van beállítva, a fotót a gép automatikusan átméretezi 3 megapixelre. Amikor az objektív visszatér nagylátószögû állásba, a képméret is automatikusan visszaáll az eredeti beállításra. A 3 megapixelnél kisebb méretû képek esetében megmarad az eredeti méret.
***Csak normál tömörítési formátum esetén.
2. A nagyszerû fénykép többé nem a professzionális fotósok kiváltsága -- Intelligens Automata üzemmód
A Panasonic új modelljeit ellátta az Intelligens Automata üzemmóddal, hogy a mû ködtetés minden korábbinál egyszerû bb legyen, és még kevesebb legyen a rosszul sikerült felvétel. A hatékonyságot tovább növeli, hogy a TZ5 és TZ4 modelleket felszereltük az Intelligens Expozíció funkcióval is, sõ t a TZ5 a digitális vörösszemhatás korrekció lehetõ ségét is felkínálja.
Minden Lumix fényképezõ gép tartozéka az életlenség ellen ma alkalmazott két leghatásosabb eszköz, a Mega O. I. S. (Optikai Képstabilizátor), amely a kézremegést küszöböli ki, és az Intelligens ISO-vezérlés, amely a bemozdulást érzékeli, és az abból adódó életlenséget elõ zi meg. Mindkét képstabilizációs technológia további fejlesztésen ment keresztül, érzékelési pontosságuk és korrekciós hatásuk tovább erõ södött az új képfeldolgozó LSI, a Venus Engine IV jóvoltából.
Az életlenség kiküszöbölésére szolgáló két kiemelkedõ technológia mellett a Panasonic továbbra is arra törekszik, hogy technikai tudástól függetlenül bárki könnyedén készíthessen gyönyörû fényképeket, ezért fényképezõ gépeit ellátja Intelligens Automata üzemmóddal. A választható felvételkészítési módok számának növelése egy dolog, hatékony kihasználásuk már más kérdés. Itt van szerepe az Intelligens Motívumprogramválasztónak. Ez a szituációnak megfelelõ en automatikusan kiválasztja a megfelelõ t a leggyakrabban használt felvételkészítési módok, így a Portré, a Tájkép, a Makró, az Éjszakai tájkép és az Éjszakai Portré közül. Az Arcfelismerõ rendszer segítségével a fényképezõ gép érzékelni tudja, ha emberi arcok szerepelnek a képmezõ ben, és automatikusan rájuk állítja az élességet és az expozíciót. Egyszerre akár 15 arcot is képes felismerni.
A Folyamatos AF rendszer segítségével a fényképezõ gép még az exponáló gomb félig történõ lenyomása elõ tt elkezd a fotótémára fókuszálni, így minden adódó lehetõ ségbõ l a legjobb eredmény hozható ki, hiszen az élességállításhoz szükséges idõ minimálisra csökken. Ezenkívül a TZ5 esetében a vörösszem effektus digitális kiküszöbölése is automatikusan megtörténik.
Az újonnan kifejlesztett Intelligens Expozíció funkció csak a gyenge megvilágítású képrészleteket világosítja az expozíciós érték célzott növelésével azáltal, hogy a kép fényességét részleteiben tudja érzékelni. Ha a háttérben látható az égbolt, amely könnyen kiéghet, a fényképezõ gép automatikusan átállítja a blendenyílást és a zársebességet, hogy a kép enyhe alulexponálásával megelõ zze az ég kifehéredését, miközben a sötétebb képrészleteket világosabbá teszi az adott terület ISO-értékének megemelésével. Ha egy beltéri portré háttere nem kap megfelelõ világítást a vakutól, és túl sötét lenne, az ISO-érzékenység a rosszul megvilágított részleteknél megemelkedik anélkül, hogy a fotóalany arcán erõ sebb lenne a szemcsézettség. Az eredmény: a kép kiegyensúlyozottan exponált.
Ezek a sokrétû funkciók mind automatikusan mû ködnek, tehát nem kell a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokkal bajlódni – a hatékony Intelligens Automata üzemmód mindenrõ l gondoskodik helyettünk. Egyszerû en, problémamentesen fényképezhetünk minden szituációban, és örömünket lelhetjük az elkészült képek tisztaságában és szépségében.
3. Izgalmas lehetõ ségek, melyekkel tovább növelhetõ a fényképezés öröme a nagyfelbontás korában
Minden Lumix fényképezõ gép képes 1920x1080 pixeles nagyfelbontású fotókat készíteni, amelyek ideálisak teljes képernyõ s megtekintéshez széles képernyõ s (16: 9) HDTV-n. Az új DMC-TZ5 a WVGA (848 x 480) és a normál VGA (640 x 480) minõ ség mellett képes HD filmfelvétel készítésére is 1280 x 720p felbontással, másodpercenként 30 képkockával. Mindkét készülékkel lehetõ ség nyílik videofelvétel közben a zoom használatára, így a távoli tárgyakat közel hozhatjuk, a dinamikusabb, szemléletesebb felvételek érdekében.
Az újonnan beépített HD komponens kimenet révén bámulatos HD minõ ségben élvezheti a TZ5-tel és TZ4-gyel készített fényképeit és filmfelvételeit, ha a készüléket egyszerû en összeköti nagyfelbontású plazma- vagy LCD-televízióval a külön megvásárolható komponens kábel (DMW-HDC2)* segítségével.
Mindkét fényképezõ gép az elkészített fotókból összeállított diavetítéshez zenei aláfestést is elérhetõ vé tesz. Csak össze kell állítani a bemutatandó fotókat, és kiválasztani a leginkább hozzájuk illõ „ hangulatot” – természetes, lassú, városi vagy swing – és máris készen áll az érzelemmel megtöltött diavetítés sokféle áttû nési effektussal és hozzáillõ zenével. Ha 1920 x 1080 pixeles HD felvételeibõ l állít össze diavetítést, akkor impozáns HD diavetítést tekinthet meg zenei aláfestéssel nagyképernyõ s HDTV-n a külön megvásárolható komponens kábellel.
* A 720p HD (nagyfelbontású) filmfelvétel csak a DMC-TZ5 esetében.
4. 3” -os (7, 6 cm), 460. 000 képpontos, különösen nagy felbontású (TZ5) ill. 2, 5” -os (6, 4 cm), 230. 000 képpontos (TZ4) Intelligens LCD
A DMC-TZ5 újonnan kifejlesztett, 7, 6 cm-es, 460. 000 képpontos, nagyfelbontású kijelzõ je (6, 4 cm és 230. 000 képpont a DMC-TZ4 esetében) kényelmes megtekintést biztosít a felvételek készítésekor és visszajátszásakor egyaránt, még a kisméretû, 30-indexképes megjelenés esetén is. Az Intelligens LCD funkció érzékeli a fényviszonyokat, és automatikusan képes max. 40%-kal megnövelni az LCD háttérmegvilágítását, amikor a szabadban, erõ s napsütésben használjuk a gépet, valamint éppen ellenkezõ leg, gyenge megvilágítás esetén módosítja a képfrissítési rátát, miközben a kevert pixelkiolvasási módszer segítségével biztosítja a kép jó kivehetõ ségét. A fényviszonyok automatikus érzékelésével, és a képernyõ fényerejének 11 finom lépcsõ ben történõ beállításával ez a funkció minden szituációban a legoptimálisabb képminõ séget biztosítja többletenergia felhasználása nélkül.
A High Angle (nagy rálátási szögû ) mód alkalmazása esetén az LCD-n megjelenõ kép rendkívül jól látható akkor is, ha a fényképezõ gépet a magasba emeljük, például amikor tömeg felett szeretnénk felvételt készíteni.
5. A nagysebességû, kiemelkedõ minõ ségû képfeldolgozó LSI újabb változata, a Venus Engine IV
Az új képfeldolgozó LSI a továbbfejlesztett jelfeldolgozási technológia révén még jobb minõ ségû képeket képes létrehozni.
A korábbi verzió, a Venus Engine III számára kifejlesztett párhuzamos zajcsökkentés folyamata – mind a luminencia, mind a kromatikus jelfeldolgozási rendszerekben – még kifinomultabb lett. Elõ ször a luminencia (fényesség) zajt kétdimenziósan magas és alacsony frekvenciájú zajokra választja szét a rendszer, és csak a feltû nõ bb alacsony frekvenciájú zajt távolítja el anélkül, hogy a felbontást nagyban befolyásoló magas frekvenciájú zajt érintené. Azután a különbözõ színû területek érintkezésének képi információit nagy pontossággal tárolja, hogy a szélek jól elhatárolhatók legyenek, és így jelentõ sen csökkenteni lehessen a színelfolyást. Ez nem csupán tisztább képeket eredményez magas ISO-érzékenységû felvételeknél, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy alacsony ISO-szint esetén a sötét képrészeken is pontos legyen a részletek visszaadása.
A Venus Engine IV ezenkívül a kézremegésbõ l eredõ életlenséget kiküszöbölõ Mega O. I. S., illetve a témamozgás okozta életlenséget megelõ zõ Intelligens ISO-vezérlés érzékelési pontosságát és korrekciós hatását is növeli.
Az új „ TZ” sorozatú gépek több feladat együttes végzésére alkalmas képfeldolgozó egysége, a Venus Engine IV rendkívül gyors válaszidõ t biztosít. A kioldási idõ különbség csupán 0, 008 mp, így könnyû megörökíteni a hirtelen adódó, és vissza nem térõ pillanatokat. Sorozatfotózás módban a TZ5 másodpercenként 2, 5, a TZ4 pedig 3 felvételt tud készíteni teljes felbontás mellett. * Gyors sorozatfotó** üzemmódban másodpercenkénti 6 (TZ5) ill. 7 (TZ4) felvétel készítõ. A Korlátlan Sorozatfotózás*** révén addig fényképezhet, amíg be nem telik a memóriakártya.
A Venus Engine IV a Nagy Érzékenységû üzemmódot is támogatja akár ISO 6400 értékig, amely elég érzékeny ahhoz, hogy vaku használata nélkül készítsünk felvételt csaknem teljes sötétségben. ****
*Max. 5 (TZ5)/ 7 (TZ4) kép normál módban, 3 (TZ5) / 4 (TZ4) kép finom módban.
** 2 megapixeles (4: 3), 2, 5 megapixeles (3: 2), 2 megapixeles (16: 9) felvételnél
***A sorozatfelvétel sebessége függ a memóriakártyától, a képmérettõ l és a kép tömörítésének módjától. A felvételek száma függ a memóriakártya méretétõ l, az akkumulátor élettartamától, a képmérettõ l és a kép tömörítésének módjától.
**** 3 megapixeles (4: 3), 2, 5 megapixeles (3: 2), 2 megapixeles (16: 9) felvételnél
6. Egyéb funkciók
Az új DMC-TZ5 és a DMC-TZ4 számos különbözõ funkciót kínál, amelyek fokozzák a kényelmet és a felhasználó örömét a fotózás minden fázisában.
Az energiatakarékos Venus Engine IV képfeldolgozó egység révén meghosszabbodott az akkumulátor üzemidõ, így a nagyméretû fényes LCD ellenére egyetlen feltöltéssel akár 300 (TZ5) / 330 (TZ4) felvétel készíthetõ egyetlen feltöltéssel*. Az összesen 22 (TZ5) / 21 (TZ4) felvételkészítési mód révén könnyebben készíthet csodálatos felvételeket a legkülönbözõ bb szituációkban. Az újonnan beépített Multi-Képarány üzemmóddal a TZ5 képes a fényképet egyszerre mindhárom képarányban elkészíteni, így a felhasználó utólag kiválaszthatja a szituációnak leginkább megfelelõ változatot. **
A formatervezésben újdonságot jelent, hogy minden új Lumix fényképezõ gépen megtalálható a REC/PLAYBACK módváltó gomb, mellyel a fotós könnyedén válthat a felvételkészítési és lejátszási mód között, miközben mindig pontosan tudja, melyik üzemmódban van éppen a készülék. A menü is átalakításon ment keresztül, ahol az új design és szín futurisztikusabb hatást kelt, miközben a karakterek továbbra is jól olvashatók.
Érdekes még a Feliratszerkesztõ (Title Edit)* funkció, amellyel szöveges információt, például a gyerekek, háziállatok, vagy az utazás állomásainak nevét adhatja hozzá a képekhez. Ezt az információt, valamint a dátumot, amely hasznos lehet album készítésekor, a Szövegnyomtatási v. más néven Karakterbélyegzõ (Text Stamp) funkcióval a kinyomtatott képre is elhelyezheti, akár saját maga nyomtatja ki képeit otthonában, akár laborban dolgoztatja ki azokat. Az SDHC-/SD-memóriakártya kiegészítésére, felvétel és másolás céljára a készülék mintegy 50 MB beépített memóriával is rendelkezik.
Az itt említett fõ bb funkciók mû ködtetése könnyen elsajátítható az újonnan beépített bemutatóprogram, a Demo üzemmód segítségével.
A DMC-TZ5 és a DMC-TZ4 modellekhez külön kapható vízalatti tok (DMW-MCTZ5), mellyel a felhasználók búvárkodás közben akár 40 méteres mélységben is fotózhatnak. A tok emellett vízparton is jó szolgálatot tesz, megakadályozva, hogy a készüléket véletlenül ráfröccsenõ víz érje, de a légmentes záródás révén sivatagban vagy poros környezetben is javasolt alkalmazása. Az opcionális vízalatti tok tökéletesen illeszkedik a „ TZ” sorozat utazáshoz kapcsolódó funkciókban bõ velkedõ világába.
*A CIPA szabvány alapján.
***Csak normál tömörítési formátum esetén.

Jelenlegi ára: 9 000 Ft
Az aukció vége: 2020-06-28 18:04 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése