2018. augusztus 30., csütörtök

JBL NO2 teszt (Nitrit) - Jelenlegi ára: 3 190 Ft

JBL NO2 Teszt
A tesztel a víz NO2 érték 0, 025-1, 0 mg/l értékek között mérhető, édes- és sósvízben egyaránt. A speciális kompenzációs eljárással akár az enyhén elszíneződött, tőzeges vagy gyógyszer által elszíneződött akváriumvíz is pontosan mérhető.
A NO2 jelenléte káros a vízi élőlényekre nézve. A NO2 jelenléte az akváriumban a szűrés nem megfelelő működésére utal.
Az ammónium és a nitrit koncentrációja ne haladja meg a 0, 2 mg/l értéket.
Amennyiben a mért érték magasabb, ajánlott azonnali vízcserét végezni, szűrőindító (biológiai szűrés indítása) készítményeket használni, illetve az etetés szüneteltetése amíg az akvárium szűrése biológiailag teljesen aktív nem lesz.
Mérése:
1. Mindkét mérőedényt öblítsük ki alaposan a mérendő vízzel.
2. A mellékelt fecskendő segítségével mindkét edénybe töltsünk 5 - 5 ml mérni kívánt vizet.
3. Az egyik mérőedénybe cseppentsünk 5 cseppet az 1. reagensből, majd 5 cseppet a 2. reagensből, mindkét reagens hozzáadása után keverjük össze az oldatot. Hagyjuk, hogy az oldat elnyerje végleges színét, ez kb. 3 percig fog tartani.
4. Helyezzük mindkét mérőedényt az összehasonlító tartóba: a reagenseket tartalmazó üvegcsét a tartó egyenes oldalához, a kezeletlen vizet tartalmazót pedig a háromszög-alakú bevágás mellé.
5. A tartót a két mérőedénnyel együtt addig mozgassuk a színskála felett, amíg a reagenseket tartalmazó oldat és a kezeletlen víz alatt a skála színe meg nem egyezik.
6. Olvassuk le az összehasonlító tartó bevágásában a mért értéket.


Jelenlegi ára: 3 190 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése